Werkzaamheden

Hieronder staat een aantal werkzaamheden die DJUST Landschapsonderhoud aanbiedt met een korte uitleg erbij.

 

Snoeien van heggen, struiken en bomen.

Onder het snoeien van heggen verstaan wij het knippen van kleine en grote heggen, terugsnoeien van heggen die te breed en te hoog zijn.

Het snoeien van struiken en bomen is bijvoorbeeld het terugsnoeien van struiken of het opsnoeien van bomen. Knotten(terugsnoeien van kleine takken tot op de stam) en snoeien van leibomen, dakplatanen en andere vormen van bomen.

 

Onderhoud van tuinen.

In de lente kunnen wij uw tuin zomerklaar maken en in de herfst winterklaar. Tijdens het klaar maken moet u denken aan snoeien van planten, tuin opruimen en gazonverzorging.

Ook het uitvoeren van overige tuinwerkzaamheden behoort tot de mogelijkheden. 

 

Gazononderhoud.

In het voorjaar is het tijd voor onderhoud van het gazon zodat deze de hele zomer er mooi uit komt te zien. Het onderhoud bestaat uit het verticuteren van het gazon en daarna doorzaaien en eventueel bemesten met kunstmest. In het najaar kan kalk gestrooid worden als dit nodig is.

 

Kappen van bomen.

Wij kappen/ zagen bijna iedere boom op bijna elke plaats. Het kappen van de boom gebeurt voornamelijk vanaf de grond. Het klimmend weghalen van bomen kan in overleg.

Het afvoer van de boom wordt door ons geregeld en wij ruimen alles op.

 

Onderhoud van houtwallen en bospercelen.

DJUST Landschapsonderhoud regelt al het onderhoud aan uw stuk bos of houtwal. Hierbij kunt u denken aan snoeien, uitdunnen en kappen van bomen en struiken maar ook het afmaaien van bramen en opkomende jonge bomen met de bosmaaier.

 

Verkoop openhaard/ kachelhout.

Wij verkopen zowel nat als droog openhaardhout. Het hout is al klein gemaakt en klaar voor om te branden. Het hout wordt gratis bezorgd in de omgeving van Nijmegen, andere lokaties zijn in overleg ook mogelijk tegen een vergoeding. Het aanbod en prijs kunnen verschillen per keer en per houtsoort.

 

Andere werkzaamheden kunnen altijd overlegd worden zoals aanleg in tuinen.